duminică, 19 august 2012

Recenzie-interviu "Născută la miezul nopţii" de C.C.Hunter



În colaborare cu Ramona, de pe Altfel de cărţi...recenzie-interviu "Născută la miezul nopţii" de C.C. Hunter.  Sper să vă placă! 


Ramona:Pentru ca mi-a recomandat-o Adriana.
Adriana:Născută la miezul nopţii este puţin asemănătoare basmelor, într-un punct abstract de vedere. De ce zic asta? Pentru că avem o una bucată Fată-Frumoasă, Kylie, ce trece printr-o schimbare bruscă. Încă o copilă faţă de ce va deveni, suferă din cauza fostului ei iubit, trece prin cel mai groaznic sentiment, acela de a-şi vedea părinţii divorţaţi, de asemenea, moartea bunicii ei o marchează profund…iar, în plus, în urma divorţului, ea va rămâne cu Regina Gheţurilor, aka mama ei J) Aici chiar i-am purtat milă!  Schimbarea aceasta va fi împletită de marele şoc al verii, acela că se va duce într-o tabără ciudată de vară. Deşi, la  început, cartea pare puţin puerilă, puţin despre nişte copii cu probleme stupide, tema întregii cărţi este, exact ca în basme, maturizarea şi drumul iniţiatic prin care ea e nevoită să treacă, fiind pusă faţă-n faţă cu adevărul crud al vieţii, totul năruindu-se fără speranţe. Şi, la fel ca în basme, ea este ajutată de “Regina furnicilor” aka colega ei scumpă vrăjitoare, “ Regina Albinelor” ( mai bine zis viespilor sau liliacilor), cealaltă colegă scumpă a ei vampir J Deci…de asta această carte. Pentru ca e plină de neprevăzut, de frumos, de învăţături, replici amuzante şiiiiii lecţii despre prietenie.


Ramona:Mi-a placut cum se ascund printre randurile fantasy probleme umane si tot drumul plin de obstacole pe care il parcurge Kylie pana sa se regaseasca pe sine.
Adriana:Cred că asta e una din cărţile ce-mi va lăsa un zâmbet dulce pe buze de fiecare dată când voi vedea coperta sau voi întâlni ceva asemănător cărţii ( poate un vampir, sau poate o jumătate-zână J ). E pur şi simplu o carte uşoară, lejeră, cu nişte personaje lipicioase, imperfecte şi totuşi, incredibile.


Ramona:Nu ma pot hotari intre Della si Miranda. Amandoua sunt pline de viata, acide si amuzante, iar impreuna sunt absolut mortale.
Adriana:Oare? Della!!! Vampiriţa gata să sugă sângele oricui, oriunde, sau mai bine zis, gata să spună o replică genială şi amuzantă ce-ţi face sângele să clocotească:)). E unul dintre personajele mele preferate, e complexă, o prietenă bună, o fiinţă bună, în ciuda speciei sale destul de blamate, e o îndrumătoare bună pentru Kylie, învăţând-o să renunţe la prejudecăţi, şi, în mare parte, la frică.


Ramona:Perry. Initial nu intelegeam de ce se tot tine dupa grupul lor. Oricum, imi place caracterul lui, imi aminteste de un vechi prieten: putin rautacios, putin amuzant, dar in adancul sufletului, un copil ce nu are curaj sa isi manifeste sentimentele si se ascunde in spatele şotiilor.
Adriana:Lucas. Clar. Din orice punct de vedere, Lucas este personajul ce intrigă aici. Este unic, misterios, frumos, apetisant chiar :)), secretos şi ,mai ales, un bad boy veritabil! Este tipul acela, într-un fel, interzis de conştiinţă, dar dorit  de hormoni şi, desigur, de inima ce bate greşit pentru unele persoane:)).De asemenea, o cam dă peste cap pe Kylie, iar asta doar întregeşte toată acţiunea.


Ramona:Momentul in care Kylie realizeaza ca pisicuta cea dragalasa pe care o tinea la pieptul ei e de fapt Perry si il azvarle afara.
Adriana:Sfârşitul. Nu poţi uita sfârşitul pentru că-ţi vine să zbori până în mintea autoarei să afli ce se va întâmpla în continuare. Sfârşitul acela e bestial, suspans, acţiune, întorsătuuuură!! :)) Sfârşitul face toată cartea, inclusiv  volumul următor:))


Ramona:-Dacã mai îndrepţi vreodatã degetul ãla de vampiroaicã spre mine, îţi fac o vrajã de te umpli de coşuri.
-Nu poţi sã-mi faci nicio vrajã! Tuna Della. Tie nu iti ies vrãjile.
(…)
-Vraja cu coşurile chiar mi-a ieşit.
(..)
-Fii atentã, dacã îmi iese un singur coş, o sã-ţi scurg tot sângele când dormi şi o sã ţi-l vând pe E-bay.
Adriana:“- Ești pregătită?
Vocea masculină o făcu să simtă un gol în stomac.
Kylie se uită în ochii albaștri ai lui Lucas.
- Pentru ce să fiu pregătită?
- Am tras biletul cu numele tău. 
Îi arătă o bucată de hârtie.
Pe mine mă doare capul. Sau am  sindrom premenstrual. Sau niște crampe groaznice. Doar ce-am fost diagnosticată cu gripă.



Ramona: Un final care te face sa tipi: "Nuuu! Cum adica, s-a terminat? Cum adica, nu a aparut inca volumul doi?"
Adriana:Incredibil. Dezorientativ. Te face să urlii şi să vrei neapărat următorul volum. Bestial! Mie, personal, mi-a plăcut cel mai mult sfârşitul. Nu-mi venea să cred că se termină! :)


Ramona:O recomand din suflet tuturor adolescentilor.
Adriana:Vă recomand din toată inima cartea asta, dacă vreţi să uitaţi pentru o zi ( cam atât vă ia să citiţi cartea asta) de absolut toate problemele. Este o carte în care te pierzi în lumea fascinantă creată acolo, parcă numai pentru tine. E o carte despre viaţă, maturizare, alegeri şi schimbări permanente, iertare şi acceptare. Este o carte foarte  bună!


 Ramona:4/5
Adriana:4/5






16 comentarii:

  1. Interesanta cartea.Sunt inebunita dupa cartile cu vampiri.Abia astept sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu este o carte doar despre vampiri, este mult mai mult. o sa-ti placa enorm! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne trebuie sa-mi iau cartea asta. Mi-au placut la nebunie replicile:) Bestiale. Off sunt atat de multe carti pe care mi le doresc :)) dar sunt sigur ca daca ma chinui mai mult am sa reusesc sa strang si eu niste banuti, dar mai intai trebuie sa-mi cumpar colti retractibili pentru Halloween :))))) :D
    Parerile voastre personale conteaza foarte mult pentru . deobicei eu imi cumpar o carte dupa ce vad parerile lui krisz si a lui Alexya de pe walking on letters, dar am mai gasit si eu un site de incredere. De acum poti sa ma consideri un fan :) ,,fidel"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. >:D< Dedeee :)) Ma bucur mult ca ti-au placut replicile! Stiu senzatia, am atatea carti pe care inca vreau sa le citesc sa le am desi am atatea altele de citit! Or fi de vina copertile :))
      Stiu cat de mult conteaza parerea personala a altcuiva. Mi-am format biblioteca dupa parerea lui Krisz si a Alexyei , niste fete pe care nu doar le apreciez pentru toata munca lor, ci le si admir si respect :)
      Sunt foarte fericita ca ai mai gasit un site de incredere, ma bucur mult sa-ti vad comentariile pe aici! :) :*

      Ștergere
    2. Ehh e o nimica toata :) cand ceva imi place arat acest lucru :D Problema e la mine ca sunt in pana de carti:(( nu mai am :) Adica acum recent mi-am luat jurnalul lui Stefan cel de martea trecuta pe restul nu le-am cumparat. Si sti de ce? pentru ca, ori mi-a fost prea lene sa ma duc pe la un chiosc( Desi este fix langa blocul meu), ori uitam :) tare nu?Tu cel putin ai!!!

      Si eu le respect foarte mult pe Alexya si pe Krisz. Au reusit ce multe persoane nu. Au facut o minunatie cu acel blog. Si tu esti pe calea cea buna sau ar trebuii sa zic foarte buna :)) ma bucur mult ca am sansa sa particip la concursul asta. fara Walking on letters probabil ca nu as fi ajuns aici. ma bucur ca am gasit un nou blog . recenziile tale sunt minunate. Si ceva ce admir la tine este ca ai reusit de una singura sa creezi acest blog(acum nu ma refer la ajutor ca sunt sigura ca ai fost putina ajutata,nu?) Spre deosebire de Walking on letters unde sunt doua admine :) Tine-o tot asa :) App poate facem schimb de id-uri ce zici :D?

      Ștergere
    3. dede, sa nu ai ce citi si sa ai prea multe de citit e la fel de grav :)) nu stii de ce sa te apuci, sau te apuci de ceva ce ti se pare grozav si apoi dai de altceva si mai grozav si tot asa si ajungi sa nu mai citesti nimic... :(
      Mersi, ma straduiesc mult la recenzii, imi spun parerea sincera si incerc sa fie totul ok.
      normal ca am fost ajutata, eu sunt obisnuita cu wordpressul, am un blog de un an si ceva pe wordpress www.picaturidecerneala.wordpress.com, unde imi scriu un fel de jurnal, pun tot felu de articole si poezii multe. asa ca...pe blogspot am fost incredibil de aiurita, nici sa fac un post ca lumea nu mi-a iesit si nici nu-mi iese prea bine nici acum. ajutata? mi s-a bagat mura in gura de 2 persoane incredibile carora le voi multumi mereu si mereu si mereu, Alexya si Krisz, desigur! :)) sunt "mamicile" mele in blogarit. dar deocamdata, sunt singura, desi, daca am nevoie de un sfat, stiu la cine sa apelez!
      sper sa o pot tine tot asa, mai ales ca incepe siiii...scoala :)) id-ul meu este adriana_books.

      Ștergere
    4. Da incepe scoala si eu m-am gandit sa fac un blog de acest gen insa acum ca incepe scoala imi dau seama ca voi fi prea ocupata intru in a 7-a si mi s-a zis ca e foarte grea clasa is foarte multe informatii din toate materiile. :((( Am sa intru si eu pe blog-ul tau Wordpress-ul e mult mai familiarizat cu mine decat blogger-ul. :) la blogger am probleme cu aspectul :) nu le posturi :)) Ms de id :)) mai vb pe mess daca intri :)

      Ștergere
    5. nu e grea deloc clasa a 7-a, te obisnuiesti si devine placut...pentru mine, clasa a saptea si a opta au fost cei mai frumosi ani :)

      Ștergere
  4. Foarte interesanta!! Cred ca o pun pe wishlist! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este o carte foarte buna! Sper sa poti face rost de ea :D

      Ștergere
  5. foarte interesanta cartea am sa o citesc si eu cat de curand. chiar m-ai convins:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Am citit cartea chiar mi-a placut.

    RăspundețiȘtergere
  7. Este una dintre cartile mele preferate. Si chiar mi-a lasat un zambet pe buze pentru un timp si inca zambesc cand ma gandec la ea.

    RăspundețiȘtergere