marți, 21 august 2012

Consumul excesiv de ...cărţi!


Videoclipul acesta...mi-a adus aminte de postul pe care voiam să-l fac. Aşa cum cei de mai sus suferă de boala lipsei de " Cărţi", noul medicament pentru absolut orice boală :), aşa şi eu, consider că sufăr alături de voi de...consum excesiv de cărţi.
Cum se manifestă această boală? Păăăi... să vă explic! În primul rând, orice victimă a supradozei din acest medicament, numit " Cărţi", îşi schimbă total mediul de viaţă: de la cameră, ce se umple încet, dar sigur, de dreptunghiurile acestea, tuburile medicamentelor "Cărţi"; hainele, pe parcursul a câţiva ani se schimbă drastic, ţinând cont că orice bolnav al hipercărticismului nu mai pune preţ pe nu ştiu ce haină de la nu ştiu ce super firmă, cu mai nu ştiu eu cu ce super paiete, ştiind că, cu aceşti bani îşi poate procura drogul: cartea. Apoi, destul de rapid, carto-maniacul îşi va schimba grupul de prieteni. Dacă aceştia foloseau înainte "Cărţi" pentru a face orice altceva decât a citi, victima noastră se va simţi în plus, sau, în minus. Căci vorbele sale, odată cu înfăţişarea, se vor schimba, şi, cum creierul său face muşchi, nici el nu va mai putea suporta " paraziţii" pe care hipocărticismul- adică cititul sub limita legală şi normală a unui om- îi crează. Astfel, se va simţi dat la o parte. Desigur, îşi va căuta locul printre ceilalţi drogaţi, cartomaniaci, loc precum acest blog...brr! Sper ca nu cumva să ajungem aşa! Plini de cărţi, de gânduri ce nu se termină la numele vreunui salam sau al vreunei cântăreţe cu melodii "ping-pong" identice, dar totuşi " hit!". Vaaai!!! Ce păcat. Cum există măcar oameni care citesc " Cărţi"? Nu ştiu că te schimbă total, că te fac neom, te involuează dragă! :)))
*******************************************************************************
Ok. Am terminat cu pamfletul. Adevărul este că nu suport oamenii netrataţi, măcar o dată în viaţa lor, cu " Cărţi". Eu una nu mi-am schimbat prietenii netrataţi, ci ca o prietenă bună, le-am băgat "tratamentul" pe ochi. :)) Sper că aşa veţi face şi voi :))Vă pot spune cu ce să le începeţi tratarea :
Pentru început, pentru sufletele mai romantice, de la "Saga Twilight", pe care toţi o apreciem într-un fel sau altul, până la " Chimie perfectă", " Născută la miezul nopţii",  " Jurnalele vampirilor", " Îngerul nopţii" şi tot mai departe.Pentru cei ce au nevoie de amintirea iubirii adevărate, indiferent cui îi este adresată, unui iubit " O plimbare de neuitat", unui părinte, " Ultimul cântec", unor prieteni de suflet, " Seria Forţele răului absolut", sau pur şi simplu jumătăţii tale, persoana care te ştie şi pe care o ştii la perfecţie, cu care ai o legătura ce întrece supranaturalul, aşa cum este " Academia Vampirilor". Am  ceva şi pentru cei fascinaţi să zboare într-o altă lume , o creaţie fantastică mitică, distopică, dar profundă. " Jocurile foamei" te fac să redescoperi cu siguranţă luptătorul din tine, dar este şi o dovadă a iubirii între fraţi. " Cântec de gheaţă şi foc" este o Saga Fantasy genială, imposibil de rezumat, vă pot spune doar că ai multe de învăţat, totuşi, trebuie să ai mare răbdare ca să poţi citi o asemenea serie...deci, până la aceste cărţi, puteţi să vă intoxicaţi prietenii cu virusul " Cărţi", folosind aromă de "Divergent", " Eve" sau " Urâţii", cărţi pe care şi voi trebuie neapărat să le procuraţi. 
Pentru aceia ce strâmbă din nas spunând că aceste medicamente sunt nişte prostii, că cei din ziua de azi nu ştiu să scrie, aşa că de ce să citească...stoarceţi " Îngerul mecanic" , "Misery","Regina sudului", "Îngerul nopţii" " Ultima vrăjitoare din Transilvania" şi puţină concentraţie de " Abisex", şi le puteţi arăta cât de departe sunt de adevăr. 
Tratamente există de tot felul, şi din toate categoriile, de la tratamente mai dure " Sânge satanic" până  la ceva mai americănesc...:)) " Vampirii sudului". Dar, dacă viitoarea victimă este curioasă şi blândă, începeţi reeducarea creierului câteva volume geniale din serii incredibile precum " Vampirii din Morganville" sau " Casa nopţii".Aş putea continua aşa pââână tot universul s-ar bucura de acest drog, dar prefer să mă opresc acum :)) Eu, profitând de o reducere incredibilă de la editura Herg Benet, orice volum de poezie doar 5 lei, mi-am luat cu doar 40 lei, 8 volume bestiale de poezie, printre care " Gothic" de Stefan Bolea, " În burta grasă a peştelui de duminică" de Sorin Lucaci , "Legende urbane" de Tăuşance, " Autoportret gol-puşcă (poeme despre ciute nebune)" de Cosmin Dodoc, " Rock în Praga" de Andrei Zbîrnea, " Bărbat pe tocuri" de Michel Martin, " Vineri" de Aleksandar Soicovici,  şi " Iubirea e amintirea unui viol" de Leonard Ancuţa, acestuia din urmă  îi voi face o "recenzie" ( să vedem ce o ieşi) destul de curând. Poeziile sunt superbe, cei care se tem să le cumpere nici nu ştiu ce greşeală fac. Nu se aseamănă cu poeziile stâlcite din manualele de şcoală, staţi liniştiţi! Dimpotrivă, la câteva poezii am râs cu lacrimi, ca şi cum râdeam la gluma unei comedii ironice.
Sper să vă fi luat deja porţia de " Cărţi" ,  exact cum mi-am luat-o şi eu. Dacă nu...ştiţi ce aveţi de făcut :))

8 comentarii:

  1. :)) mi-a placut postul tau...mai tarziu trebuie sa imi iau si eu "drogul":))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur mult ca ti-a place postul :)) da, trebuie sa ne luam drogul :))

      Ștergere
  2. =)) In primul rand filmuletul mi se pare genial! Trebuie sa il trimit tuturor! =)) Apoi, si eu le indes pe gat tratamentul prietenilor mei =)) Pana acum a dat roade tot timpul!

    RăspundețiȘtergere
  3. wow..si se spune ca fiecare e dependent de ceva..nu credeam ca o sa ajung si eu dependenta...dar harry potter si stapanul inelelor unde sunt??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Harry Potter si Stapanul inelelor sunt in categoria "greilor", ce am pus mai sus e pentru incepatori :)) da, fiecare e dependent de ceva, fie ca e mouseul, undita, cartea, tigarea, filmul sau hainele. toti suntem dependenti de ceva anume, fara sa ne dam seama exact :D

      Ștergere