vineri, 17 august 2012

Chimie Perfectă- recenzie

  Cartea a apărut la editura Leda, şi o puteţi comanda AICI

Image and video hosting by TinyPic
În primul rând...cartea asta e printre preferatele mele, deşi este unul dintre cele mai uşoare romane citite, fără prosteli, fără descrieri greu de descifrat, fără mistere şi, cu siguranţă, fără abureli şi ameţeli. Este o plăcere să citeşti o asemenea carte! Nu ştiu ce vă pot spune mai mult, dar cartea asta, încă de la primele rânduri, te face să o citeşti non-stop. Nu m-am oprit din citit nici măcar în ore, am stat toată noaptea să o citesc, apoi, la şcoală, am cititi în ore, în pauze şi am terminat-o fix la ora de...chimie :)) Apoi, frumos, i-am prezentat-o doamnei mele de chimie :)) M-a rugat să i-o împrumut. Cu tragere de inimă...i-am împrumutat cartea. Ziua următoare , o văd pe dumneaei cu ditamai cearcănele, cu un zâmbet imens pe buze spunându-mi că, deşi a citit cărti mult mai complexe, mult mai pline de stilul anilor vechi, clasici, cartea asta a vrajit-o şi mi-a mulţumit enorm că i-am dat şansa de a o citi şi termina într-o singură zi :)). Alte cuvinte de laudă? :)) 
Personajele sunt bestiale, Alejandro Fuentes, Alex :X:X:X:X este fix tipul macho de care se îndrăgosteşte orice puştoaică, tipul cu multe probleme pe cap, tipul rău famat care face multe lucruri rele, dar tipul care ştie să iubească în stilul latino, ca un hombre adevărat.
Cât despre Brittany...ea este una dintre cele mai puternice fete, în stare să facă orice pentru sora ei, pentru cel pe care îl va iubi, pentru viitorul lor. Pe lângă faptul că este frumoasă şi ştie cum să se comporte, cum să arate perfect, îşi iubeste şi partea "putredă" din ea, secretele vieţii ei "perfecte" ieşind la iveală din fiecare ascunziş. Nu este o carte de care să te poţi dezlipi uşor, nu este o carte pe care o poţi uita uşor, este o carte despre care poţi spune că eşti mândru că ai citit-o şi mai ales, este o carte a cărei acţiune o regreţi că nu a existat cu adevărat şi în realitate, căci ar face-o mult mai frumoasă! În cele din urmă, dragostea învinge tot timpul, chiar şi acolo unde viaţa împiedică în orice fel puterea chimiei, ce în cele din urmă, câştigă!
Ce e iubirea? Un sentiment, o trăire, o amintire, un zâmbet, o amăgire, o substanţă, o viaţă? 
Iubirea se simte, se trăieşte sau e doar o poveste spusă de visători? Iubirea e o legătură între oameni ce se aseamănă, ce au acelaşi stil de viaţă, aceleaşi dorinţe, aceleaşi vise? Sau e o punte ce leagă două lumi paralele, două vieţi total diferite, două suflete ale căror singură asemănare este un curs de chimie? Totul începe cu prima zi de şcoală a ultimului an de liceu. Viaţa celor două personaje se deschide în faţa noastră- viaţă absolut "perfectă" a frumoasei Brittany şi cea a unui hombre ce are grijă de cei 2 fraţi mai mici, de mama sa şi mai ales, de banda din care face parte.  
Şi cum nimic nu e ceea ce pare, sclipitoarea viaţă de invidiat a frumoasei Brittany nu este deloc perfectă. Iubirea şi bunătatea ei ies la suprafaţă din locul în care au fost bine ascunse în momentul în care "cursul" de chimie începe, iar noul ei partener Alex, îi descoperă încetul cu încetul adevărata faţă.
Deşi Alex ascunde la fel de multe lucruri, iar ei se urăsc mai mult ca oricând- de la ură la iubire e doar un singur pas... :->
Chiar dacă povestea pare love romance-ul clasic, lucrurile se conturează într-o manieră complicată, obstacolele vieţii distrugându-le încet singura legătură pe care începuseră să o aibă.
Carismatic şi necruţător, pot spune că am râs din tot sufletul când Alejandro Fuentes, marele macho al oraşului, este cucerit de prinţesa bosumflată şi perfectă, Brittany. Cam ca în orice poveste romantică, Alex este urnit să câştige inima lui Brit ( sau mai bine spus, este urnit să-i intre în pantaloni, mai pe româneşte aşa) şi din cauza măreţului pariu făcut de el şi prietenul său...aşa că treburile se complică.
Oare Alex îşi va duce pariul la capăt sau se va enamora cu adevărat de Brittany? Masca vieţii perfecte va avea ceva de spus în faţa iubirii lor, sau...totul va decurge natural? Mmm...nu vă spun, trebuie să aflaţi singuri :)) Răspunsul vă va impresiona cu siguranţă, iar cartea va ajunge, la fel cum mi s-a întâmplat şi mie, în topurile voastre.
Ce trebuie să mai faceţi? Să puneţi mâna pe carte! :))

P.S. Într-o primă fază am crezut că această carte este o carte,  nu o serie :)) Nu vă puteţi imagina surpriza excelentă pe care am avut-o când prietena mea mi-a spus că...povestea continuă cu fraţii mai mici ai lui Alex, Carlos şi Luis, personaje pe care le ador!!! Dacă următoarele volume vor fi pe jumătatea acestuia, tot vor fi bestiale şi vor rupe, de asemenea, topurile :D

19 comentarii:

  1. Ohh, sunt complet de acord cu totul! Iubesc cartea asta. Desi la inceput nu credeam c-o sa-mi placa chiar atat de mult, s-a dovedit a fii o surpriza extrem de placuta. Acum sa asteptam urmatoarele volume! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca iti spun ca eu ma pregatisem deja mental sa fie ceva foarte siropos si plictisitor, desi avea un super tip pe coperta :)) eram gata sa imi fac criticile :)) dar...n-ai ce critica la o astfel de carte. poate doar ca nu sunt mai multe volume :) o trilogie doar despre fratii Fuentes nu este de ajuns. as fi preferat o trilogie despre fiecare in parte :)))

      Ștergere
    2. Haha, la fel. ^^ Sfarsitul a fost insa superb.

      Ștergere
  2. Chimie perfecta e una din cartile mele preferate, abia astept sa apara si celelalte volume! :D
    Frumoasa recenzia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chimie perfecta este si una din cartile mele preferate, de suflet. Este o carte pe care am recomandat-o tuturor, de la profesori de chimie, la prieteni. Este obligatoriu sa citesti asta. E o lectie impresionanta de viata, plus ca... stilul autoarei e genial!!!
      Ma bucur mult ca-ti place recenzia! Ma ajuta enorm fiecare parere a voastra pentru a continua :)

      Ștergere
  3. Am citit si eu cartea aceasta. La inceput chiar imi placea, dar pe parcurs am inceput sa imi schimb parerea..:(

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu ce sa zic despre cartea asta, am auzit numai pareri bune, iar daca tu zici ca e buna, am incredere in opinia ta. Pana acum mi-ai recomandat numai carti bune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ramona, te-am mintit eu vreodata? De la Jocurile Foamei pana la oola cu gheata si lamaie de la crama noastraa... :)) Crede-ma, e o carte extrem de buna. Vei avea un alt personaj de care te vei indragosti :))

      Ștergere
  5. Am citit cartea acum vreo 2 ani si nu m-a impresionat prea mult. Subiect comun cu alte mii de carti din YA genre, insa e bunicica pentru o zi torida de vara, cand nu ai ce face ;) In plus, imi tot aduce aminte de Crazy/Beautiful cu Kirsten Dunst...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Subiectul e comun, da. 2 personaje total opuse, bla bla bla, vieti paralele, bla bla bla, apare ceva in comun, bla bla bla, se urasc, bla bla bla, apoi se indragostesc, bla bla bla...dar nu ai cum sa nu te indragostesti si tu. Mie una, stilul autoarei m-a cam dat pe spate. Scrie superb, iar eu asta apreciez mai mult decat o idee originala,nemaiîntâlnită, cu o tema total diferita de ceea ce am mai citit. E o carte ce, odata ce incepi sa o citesti, te opresti foarte greu. Depinde si de starea pe care o ai in momentul respectiv :)

      Ștergere
  6. Awwwwwww trebuie sa iau cartea asta in neaparat. Altfel nu am sa mai pot vorbi coerent. Iubesc genul astea de carti. Desi seamana extrem de mult cu un fic twilight nu stiu daca l-ai citit. Ce inseamna Psihologie ? de Andru acesta a fost cel mai bun fic pe care l-am citit vreodata.

    recenzia este minunata . Adica deja imi vine sa urlu ca n-am destui bani stransi deoparte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o carte excelenta, mie una mi-a placut enorm. E fix genul acela de carte, siropoasa, amuzanta, cu ceva actiune, cu personaje cu mult lipici, personaje ce au multe de ascuns...personaje de care te indragostesti pe parcurs.
      ma bucur ca ti-a placut recenzia, am scris-o din inima, la fel ca pe celelalte :)sper sa reusesti sa strangi bani, sau cine stie, s-o castigi la vreun concurs :D

      Ștergere
  7. DeDe, citeste-o in format pdf, ca sa vezi daca iti place sau nu. Sa nu dai banii degeaba, nu de altceva...
    Adriana, prefer trilogia How to ruin de Simone, mi se pare mai down to earth ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o cunosc cat de cat pe dede, ii va placea cu siguranta :)) banii degeaba pe o carte nu ii dai, eu una asa consider. am dat bani pe multe carti pe care nu le-am citit sau pe care nu cred ca o sa le citesc... copertile frumos facute si promovarea bine pusa acopera unele carti ce, pe moment, par bestiale. asta nu e una dintre ele, chimie perfecta, cum am zis, mi se pare una dintre cele mai bune :) poate aveam si eu o stare mai buna pe vremea aia :))
      nu am mai citit nimic scris de Simone, desi n-as zice nu. :)) vorba de "down to earth", sfarsitul de la chimie perfecta e putin putin cam telenovela, dar e doar o zgarietura pe un zid imens, nu strica mai cu nimic frumusetea cartii, desi ar fi fost mult mai tare un sfarsit mai altfel, stii de ce zic :D

      Ștergere
  8. Am citit si eu cartea, dar in format pdf, si chiar mi-a placut! Habar nu aveam ca e o serie!!! :|

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dap, urmeaza inca 2 carti...in care personajele principale sunt fratii lui Alex :D fiecare frate cu cartea sa :))

      Ștergere
  9. si mie mi se pare o carte frumoasa si reusita. imi place totul la ea de la coperta pana la cuntinut:*:*

    RăspundețiȘtergere