duminică, 19 august 2012

Book Lovers Challenge (6)

6. Dacă ți-ai dori într-o zi să scrii o carte, care ar fi subiectul ei, și ce imagine ai dori să fie folosită pentru copertă? Arată-ne imaginea.

Dacă ar fi să scriu o carte, aş fi ca un copil într-o lume a jucăriilor în care poate face ce vrea, tot ce simte, tot ce are nevoie să facă. Când îmi dau drumul la imaginaţie, când îmi spun toate poveştile ce le am în cap, sunt, vorba unei prietene, "ca un copil care acum şi-a pornit imaginaţia şi curge valva" :))
Subiectul cărţii mele ar fi despre... o puştoaică de 16 ani ce de mică se retrăgea în propria ei minte, înconjurată de personajele poveştilor, de monştrii imaginaţiei ei nebune.
Cartea, s-ar scrie de la sine. Puştoaica ar fi doar foaia pe care este scrisă restul acţiunii, căci, ca într-un jurnal jerpelit, puştoaica ar intra de fiecare dată când simte nevoia, când e supărată, plictisită, devenind dependentă de lumea asta imaginară în care ea este naratorul. Într-un fel, toată acţiunea ar fi despre poveştile ei, despre lumea ei în care ea se stinge, încetul cu încetul. 
O altă bună prietenă ce lucrează ca editor în Franţa mi-a spus că...e un fel de " un pictor ce pictează un pictor pictând ", o poveste într-o altă poveste ce se continuă într-o altă poveste şi tot aşa. În mintea mea, totul e scris, iar acele " poveşti" vă asigur că sunt extrem de...diferite una de alta, ciudate, depresive şi/sau amuzante. De la un sat ce suprevieţuieşte in Evul Mediu într-un ciudat deşert, la o spioană a CIA-ului ce se îndrăgosteşte de partenerul ei în timpul unei misiuni, la o vrăjitoare ce trebuie să întreacă blestemul familiei.
Am început deja cartea, sau mă rog, ce e asta, dar nu am continuat-o, găsindu-mi scuza lipsei de timp :). Sper,totuşi, să o fac cândva.
Până atunci...eu nici măcar nici nu ştiu titlul aşa-zisei cărţi şi vreţi să vă arăt o copertă?
Nu am talentul asta, dar aş vrea să arate ca un fel de jurnal, un fel de carte veche, iar pe faţă să fie o tânără ce se uită într-o oglindă, ea stă cu spatele, dar cititorul vede perfect reflecţia ei în oglindă ce se multiplică ca şi cum ar fi un tunel al oglinzilor... da, da ştiu, am gusturi ciudate :)) 

NEXT TIME:
7.   În lumea cărei cărți ai dori să trăiești pentru o scurtă perioadă de timp și  de ce?

2 comentarii: