miercuri, 19 septembrie 2012

Balul fetelor moarte, seria Vampirii din Morganville (2) - de Rachel Caine. Recenzie

   Cartea a apărut la editura Leda şi o puteţi comanda de AICI

De fiecare dată când încep o carte foarte bună, respectiv o serie foarte bună, o serie ce aduce multă originalitate literaturii fantasy, o serie perfectă cu nişte personaje pe care ţi le imaginezi a-ţi fi prieteni...de fiecare dată spun că " asta e seria/cartea mea preferată". Dar nu e aşa. Am început cu Academia Vampirilor, o genialitate apropo, am continuat cu Seria Cântec de gheaţă şi foc, am trecut prin multe alte serii, de la Twilight, la Jurnalele vampirilor, la Forţele răului absolut, la fiecare am spus ca sunt geniale, ca sunt incredibile. Şi chiar sunt. Dar, acum...m-am oprit la Vampirii din Morganville, de Rachel Caine.
Nici nu ştiţi de când am seria asta în bibliotecă, sau de când am avut şansa să o cumpăr, să o iau, de când am vrut să o iau,apoi am cumpărat-o, dar, din diverse motive nu am atins-o. Nici nu m-am uitat înspre ea. Probabil aveam nevoie de un moment foarte bun căci...odată ce începi primul volum, nu te poţi opri. În 2 zile am ajuns la cartea a patra (şi în 3 zile, la volumul 5 :))), şi , dacă nu ar trebui să mă opresc  să scriu recenzia la volumul al doilea,  aş continua să citesc până mi-ar pica ochii din cap, sau mă rog...până aş termina de citit.
Cât despre recenzia mea, ce pot spune? Simt că au trecut ani întregi de când am citit volumul al doilea - Balul fetelor moarte- deşi am terminat cartea ieri, pe la prânz.
Pot spune că m-a dat peste cap, mi-a dat peste cap orele de citit, orele de somn; pot spune că m-a uimit, m-a fascinat şi nu m-a lăsat să o las din mâini până la ultima pagină, şi nu numai, pentru că imediat am început următorul volum :)) De asta vă recomand din suflet să nu faceţi greşeala să începeţi cartea fără următorul volum, pentru că vă veţi roade unghiile şi rupe părul din cauza suspansului şi a misterului şi a "necazului" de la fiecare sfârşit.
Rachel Caine a urcat încă de la primele 50 de pagini citite în topul preferinţelor mele; am fost foarte reticentă vizavi de această serie, întocmai pentru că am auzit multe lucruri bune despre ea...şi nu voiam în niciun caz să o citesc :))
Primul volum se termină într-o manieră fascinantă- tocmai scăpaţi de pericolul imens în care se aflau ( nu, nu vă zic ce pericol, aflaţi singuri!), ei magneţi naturali ai necazurilor, obligatoriu se aleg cu o altă durere de cap...şi de data asta una chiar mai groaznică, întrucât viaţa unuia dintre ei se află în pericol.
Intrigile te ţin cu sufletul la gură, nu te lasă să te opreşti din citit nici dacă eşti obligat :)).
Personajele sunt atât de...complexe, fiecare având un caracter total diferit de celălalt, fiecare având un alt drum trasat în faţa viitorului, încât, asta m-a surprins. De asemenea, ele evoluează de la volum la volum, capătă mai multă experienţă, încredere, putere şi mai multă dragoste (aici mă refer la cele 4 personaje principale Claire, Shane, Michael si Eve).
Deşi tocmai începuse să se obişnuiască cu vampirii, cu ideea că o altfel de specie nu numai că există, ci şi controlează oraşul, Claire - inteligenta şi firava studentă de 16 ani (aproape 17 :)) ) - după ce încheie un pact destul de interesant cu regina vampirilor, Amelie- şi prietenii ei sunt nevoiţi să...respecte regulile oraşului, să nu intre în probleme şi să nu încalce vreo regulă, altfel, "protecţia" oferită de Amelie pică, odată cu ei.
Dar ce pot face ei atunci când tatăl lui Shane bate la uşă cu  bikerii lui cei mari şi răi, porniţi toţi într-o vânătoare absurdă de...vampiri? 
Exact! Pot face ceea ce ştiu ei cel mai bine, să atragă în continuare fiecare necaz :)) 
Personajele sunt fantastice; de la Monica, răutacioasa "pitzi" ce se pricepe de minune să facă zile negre, la hot-ul în serie Shane, fiecare are ceva special, ceva unic care te atrage mereu să dai următoarea pagină.
Vă recomand din tot sufletul nu doar acest volum, ci întreaga şi minunata serie Vampirii din Morganville...serie ce abia aştept să fie completată şi în română. 

P.S. Sper să vă fi plăcut recenzia mea, şi scuzaţi faptul că am tot amânat să o termin...deh, liceul :)).

Un comentariu:

  1. Bn eu sunt denisa si de curand mam apucat de aceasta colectie dar nu stiu cum sa fac rost de volum doi prima parte imi dai si mie o idei

    RăspundețiȘtergere